SIMPLE BUT COMPLEX (SADE/YALIN AMA KARMAŞIK)

0 yorum


Herkese merhaba!

Montag ilk kahvesini 2015 yılının Nisan ayında Kadıköy’de servis etti. Çok heyecanlıydık. Nitelikli kahvenin Türkiye’de yapmak üzere olduğu sıçramanın farkındaydık; bunu İstanbul’un havasında soluyorduk ve bu bizi daha da heyecanlandırıyordu. Ama şimdi, 7 uzun seneyi geriye baktığımızda görüyoruz ki, o ilk günlerde bu denli uzun soluklu ve kendisiyle birlikte bizi de dönüştüren bir yolculuğa çıktığımızın bilincinde değildik. Sadece iyi bir şeyler yaratmak için çabalıyorduk.

Zaman içinde Montag olarak bir misyon üstlendiğimizin farkına vardık: nitelikli kahve işini Türkiye’de doğru yapmak, yeni gelen markalara bu yönde örnek olmak ve sürekli daha iyisi için gelişmek. İşte bu misyonun bilincinde olarak artık görüyoruz ki, bu olağanüstü yolculuğun geri kalan kısmında sizinle daha çok iletişimde olmamız gerekiyor. Biriktirdiklerimizi, öğrendiklerimizi, bizi şaşırtan ve heyecanlandıran “kahve hikayelerini” sizinle paylaşmak amacıyla bir yazı serisi oluşturmayı aramızdaki iletişimi derinleştirmenin en eğlenceli yolu olduğuna karar verdik. 

 
Peki ama nasıl bir yazı serisi?

Kısaca söylemek gerekirse, “simple but complex” bir seri.

Aynı zamanda Montag’ın kahveye olan genel yaklaşımını da son derece iyi özetleyen bu tanımlamayı oluşturmak istediğimiz yazı serisi için de destur edineceğiz. Bizim kullandığımız anlamıyla “simple” kelimesinin Türkçedeki en iyi karşılığı ‘sade ve yalın’. Bize kalırsa, hayatın, kahvenin ya da iletişimin tadı sade ve yalın olduğunda çıkıyor. Peki ama aynı zamanda “complex” (karmaşık, komplike, sofistike) olmak nasıl mümkün olacak? Çelişkili bir ifade değil mi bu? Bize göre değil. Değil çünkü hayat (kahve de öyle) son derece “complex” (karmaşık) ama onu anlamanın en iyi yolu “simple” (sade, yalın) bir bakış açısına sahip olmaktan geçiyor. Yalınlaştırmadan karmaşık sorulara cevap vermemiz mümkün olmuyor.

Tamam, bu kadar felsefe yeter! Son kertede önemli olan kahve sayesinde hayattan aldığımız keyfi arttırmak değil mi? Montag’ın da bu yazı serisinin de varlık nedeni tam da bu: kahve ile hayatımıza keyif ve anlam katmak… Dahası da var tabii ki: kahveye dair şehir efsanelerini ele alacağız, gündelik hayatınızı kolaylaştıracak pratik ve ucuz çözümler önereceğiz, ilginç kahve hikayeleri paylaşacağız.


Lezzetli kahveler eşliğinde hoş sohbetler dileğiyle…


Yazar: Burak Bener, Pınar Mısırdal